De Goornhoek 1-2, 7841 HC Sleen

Over ons

Complement Gezondheidscoaching is een bedrijf in de complementaire en preventieve gezondheidszorg. Wij bieden behandelingen, cursussen en workshops om het gezondheidsproces te stimuleren en te ondersteunen zodat deze structureel en duurzaam kan verbeteren.

Geschiedenis

In  2004 zijn wij in Emmen begonnen onder de naam Saprana, praktijk voor klassieke shiatsu. In 2017 hebben we besloten om met ingang van 1 januari 2018 verder te gaan onder een andere naam: Complement Gezondheidscoaching. Met dezelfde kennis maar doelgerichter toegepast op structurele duurzame gezondheid. 


Uitgangspunt

Ons uitgangspunt is de oosterse geneeskunde (de Traditionele Chinese Geneeswijze en het daarop gebaseerde Japanse Shiatsu) en wij combineren deze met een westers medisch mensbeeld. De TCG kent een holistisch mensbeeld. Oorzaken van onbalans (ziekte of ziektebeeld) worden zo breed mogelijk bekeken: hoe functioneert, beweegt en reageert iemand.

Missie


Samen met de klant zoeken we naar de oorzaak van klachten en bieden structurele oplossingen om de gezondheid duurzaam te verbeteren. Gezond worden, gezond zijn en blijven kan een inspirerende, leerzame en krachtgevende weg zijn. 

Huisarts centraal

Wij plaatsen de huisarts in het centrum van ieders gezondheidsplan. Wanneer een diagnose van een medisch specialist is gesteld, dan werken we daarmee. Wij verwijzen ook door naar de huisarts wanneer wij dit nodig achten.


Waarom Complement gezondheidscoaching?


Een klant komt bij ons om grip te krijgen op de eigen gezondheidssituatie en inzicht te verkrijgen in hoe zelf het eigen herstel te bevorderen en in stand te houden. Wij zetten onze klanten actief aan tot verandering van leefpatronen en gewoontes en  zijn daarbij ondersteunend aanwezig om herstel te bespoedigen. 
De behandelingen en de cursussen geven:

Locatie

We hebben een geschikte praktijk- en cursuslocatie gevonden in het Banyan Centrum Drenthe in het mooie Sleen, aan de Goornhoek 1-2.