De Goornhoek 1-2, 7841 HC Sleen

Klassieke Shiatsu

Klassieke Shiatsu is een Japanse behandelmethode gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG).

De TCG

De TCG kent een holistisch mensbeeld. Dit betekent dat op de zoektocht naar oorzaken van onbalans (ziekte of ziektebeeld) zo breed mogelijk gekeken wordt naar hoe iemand functioneert, beweegt, reageert, in het algemeen. Dit gebeurt op fysiek niveau (hoe gebruik ik mijn lichaam), op mentaal niveau (leef- en denkpatronen en gewoontes) en op emotioneel niveau (hoe voel ik mij, hoe reageer ik op situaties, hoe gemakkelijk laat ik boosheid of frustraties los).

Klassieke Shiatsu   

Klassieke Shiatsu is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van drukpuntmassage, rekkingen en strekkingen van spieren en pezen en van rotaties van gewrichten. Je ligt op een futon op de grond. De druk die wordt uitgeoefend is natuurlijke druk (gedoseerd lichaamsgewicht) en geen spierkracht. Doordat we werken vanuit ontspanning en met natuurlijke druk, werkt de behandeling diep door de weefsellagen van het lichaam door en herstelt men sneller. De behandelingen hebben een sterk ontspannend effect.

De behandelingen worden altijd over de kleding heen gegeven, het is daarom wenselijk dat de klant gemakkelijk zittende kleding draagt zoals joggingbroek en shirt. Er wordt geen gebruik gemaakt van oliën.

Resultaat

De behandelingen werken diep ontspannend, balanserend, stabiliserend en pijnreducerend.  Het hoofd is rustiger waardoor er meer energie over is voor de rest de lichaamsprocessen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De behandelingen hebben een corrigerend effect op de lichaamhouding.

Duur van de behandeling

Een uur.

Afspraak maken? Klik hier