De Goornhoek 1-2, 7841 HC Sleen

Complement Gezondheidscoaching

Welkom bij Complement Gezondheidscoaching, het centrum voor Shiatsu en Do-In in Drenthe. 

Wij bieden complementaire en preventieve gezondheidszorg om het gezondheidsproces te stimuleren en te ondersteunen. Met als doel uw gezondheid of die van uw werknemers structureel en duurzaam te verbeteren.

Oorzaken van gezondheidsklachten

Veel klachten, problemen en ziektebeelden worden veroorzaakt door stress en oververmoeidheid. Ook kunnen een verkeerde lichaamshouding, verkeerde bewegingspatronen en ongezonde leefgewoontes ervoor zorgen dat er gezondheidsklachten ontstaan. Daarnaast zijn moeilijk te verwerken ervaringen zoals verdriet, rouw of trauma een oorzaak van gezondheidsproblemen. In al deze gevallen geldt: er is teveel inspanning (stress) en te weinig functionele ontspanning.

Holistische benadering

Ons uitgangspunt is de oosterse geneeskunde (de Traditionele Chinese Geneeswijze en het daarop gebaseerde Japanse Shiatsu) en wij combineren deze met een westers medisch mensbeeld. De TCG kent een holistisch mensbeeld. Oorzaken van onbalans (ziekte of ziektebeeld) worden zo breed mogelijk bekeken: hoe functioneert, beweegt en reageert iemand. Daarbij worden de volgende niveaus (en hun onderlinge relatie) in acht genomen:

Behandelingen, cursussen en workshops

Complement Gezondheidscoaching biedt behandelingen, cursussen en workshops om u te helpen uw gezondheid structureel en duurzaam te verbeteren. Ons aanbod is zowel gericht op individuen en echtparen/stellen als op de zakelijke markt. Gezond worden, gezond zijn en blijven kan een inspirerende, leerzame en krachtgevende weg zijn. 

Onze praktijklocatie is het Banyan Centrum Drenthe, De Goornhoek 1-2 in het mooie Sleen. Wilt u meer informatie of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Blog

Oud en Nieuw viering

4 januari 2019
Oud en Nieuw viering

Emoties reageren op geluidsgolven. Van rustgevende geluidsgolven ( bijv muziek, natuurgeluiden)...

aanpassing prijzen 2019

4 januari 2019
aanpassing prijzen 2019

Met ingang van 1 januari 2019 zijn onze prijzen voor de behandelingen verhoogd.
Deze verhoging...