Handelsweg 14, 7826 TC Emmen

Complement Gezondheidscoaching

Welkom bij Complement Gezondheidscoaching, het centrum voor Shiatsu en DO-IN in Drenthe. 

Ik bied complementaire en preventieve gezondheidszorg om het gezondheidsproces te stimuleren en te ondersteunen. Met als doel uw gezondheid of die van uw werknemers structureel en duurzaam te verbeteren.

Oorzaken van gezondheidsklachten

Veel klachten, problemen en ziektebeelden worden veroorzaakt door stress en oververmoeidheid. Ook kunnen een verkeerde lichaamshouding, verkeerde bewegingspatronen en ongezonde leefgewoontes ervoor zorgen dat er gezondheidsklachten ontstaan. Daarnaast zijn moeilijk te verwerken ervaringen zoals verdriet, rouw of trauma een oorzaak van gezondheidsproblemen. In al deze gevallen geldt: er is teveel inspanning (stress) en te weinig functionele ontspanning.

Holistische benadering

Mijn uitgangspunt is de oosterse geneeskunde (de Traditionele Chinese Geneeswijze en het daarop gebaseerde Japanse Shiatsu)  gecombineerd met een westers medisch mensbeeld. De TCG kent een holistisch mensbeeld. Oorzaken van onbalans (ziekte of ziektebeeld) worden zo breed mogelijk bekeken: hoe functioneert, beweegt en reageert iemand. Daarbij worden de volgende niveaus (en hun onderlinge relatie) in acht genomen:

Behandelingen, cursussen en trainingen

Complement Gezondheidscoaching biedt behandelingen, cursussen en trainingen om u te helpen uw gezondheid structureel en duurzaam te verbeteren. Mijn aanbod is zowel gericht op individuen ( ook kinderen ) en echtparen/stellen als op de zakelijke markt. Gezond worden, gezond zijn en blijven kan een inspirerende, leerzame en krachtgevende weg zijn. 

De praktijklocatie is Handelsweg 14 te Emmen ( Barger-Oosterveld). Wilt u meer informatie of heeft u vragen, neem dan gerust contact met mij op.

 

Blog

verhuizing per 1 november jl.

25 november 2021
verhuizing per 1 november jl.

Per 1 november jl. heb ik de deuren geopend in het pand aan de Handelsweg 14 te Emmen (...

meditatiecursus in Sleen in de buurt van Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden

4 juni 2019
meditatiecursus in Sleen in de buurt van Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden

Wil je leren mediteren of in een groep mediteren?
De meditatiecursus bestaat uit 10 wekelijkse...