De Goornhoek 1-2, 7841 HC Sleen

Do In (behandeling)

Do-In is een bewegingsdiscipline van rek- en strekoefeningen, afgewisseld met shiatsu- en meditatietechnieken om de lichaamsenergie (Japans: Ki) te balanceren. Do-In betekent letterlijk: "de weg naar binnen" en hoewel afkomstig uit Japan, ligt de basis ervoor in de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG).

We gaan uit van de aanwezigheid van meridianen en acupunten. De meridianen zijn genoemd naar de organen waarmee ze verbonden zijn. De oefeningen zijn genoemd naar de meridianen die gestrekt worden. Door de meridianen te rekken en te strekken, breng je de circulatie op gang daar waar het nodig is en haal je opgekropte energie weg daar waar het gestagneerd is. 
 

Resultaat

Een soepel en gezond lichaam, vermoeidheid oplossen, herstelt de energiebalans, verbetert de concentratie. Do-In werkt  lichaamshouding-corrigerend en het vergroot de bewegingsvrijheid. Het effect is dat je minder moe bent, je bent emotioneel stabieler en je kunt helderder nadenken. Je staat weer met beide benen op de grond.

Shiatsubeoefenaars passen deze bewegingsdiscipline toe: In de praktijk kan het onderdeel uitmaken van de behandeling gericht op specifieke klachten. Hiermee leert de klant zelf hoe bepaalde klachten te voorkomen en te verhelpen.  Naast rek- en strekoefeningen maken ademhalingsoefeningen, meditatie-oefeningen  en shiatsu-basistechnieken deel uit van Do-In.

Meer informatie over de Do-In-groepslessen vindt je hier.

Duur

Do-In kan als individuele les en als groepsles worden gevolgd. Beide duren een uur.

Afspraak maken? Klik hier